България вече е №49 в света на футбола 15.12 | 14:48

"Лъвовете" отстъпват с нови четири позиция в класацията на ФИФА

От Георги Тотев

Българският национален отбор по футбол продължава да губи позиции в ранглистата на Световната футболна федерация (ФИФА). Според обновената в сряда класация "лъвовете" губят нови 4 позиции и вече заемат 49-то място в света.

От опонентите на България в квалификациите за Евро 2012, най-високо място заема Англия, като "трите лъва" запазват 6-тата си позиция от миналия месец.

Швейцария губи едно място и вече е №22. В същото време едно място печели Черна гора до №25, а Уелс отстъпва с една позиция и вече е на 112-о място.

В ранглистата на ФИФА за декември вече е оценено представянето на отборите на Мондиал 2010 в ЮАР. Точно по тази причина Германия измести Бразилия от третото място, заради доброто си представяне в Южна Африка, където Манщафта стигна до третото място и бронзовите медали.

Първите две места продължавт пък да заемат световния шампион Испания и финалистите от Южна Африка - Холандия, които са и отборът с най-голям прогрес в ранглистата през изминалата година.

В топ 10 други има още само една промяна - Египет се прави крачка напреди и вече е под №9 в света, за сметка на Хърватия. Петото място е за Аржентина, Англия е на шеста позиция, а топ 10 се допълва от Уругвай и Португалия.

Водещи

Най-четени