България допусна две загуби, но все още има шансове за 1/4-финалите на Мондиала 11.10 | 12:24

Въпреки пораженията "Отбор на надеждата" все още може да влезе в топ 8 на Модиала, ако спечели последните си два мача - срещу Индонезия и Румъния

От Мариян Найденов

Селекцията на България "Отбор на надеждата" запази шансове да се класира на четвъртфиналите на Световното първенство за бездомни хора в Мексико Сити, въпреки че вчера допусна две загуби след изиграването на първите три мача от втората групова фаза на Мондиала. В първата си среща националите победиха Чехия с 9:7, а след това загубиха срещу съставите на Намибия и Босна и Херцеговина.

В първата си среща за деня българите завършиха наравно 5:5 срещу африканския тим и паднаха след изпълнение на дузпи. Въпреки това, според регламента на Мондиала, отборите си поделиха трите точки, като тимът добави една точка към актива си, а съперникът му - две.

Двубоят започна с бърз гол на националите, но Намибия успя да върне попадението. Последваха нови три гола за България, но числената разлика във вреда на българите се оказа решаваща и африканският тим достигна набързо до равенство 4:4.

Последва дузпа за съперника и Намибия поведе в резултата, но българският тим намери сили да изравни в последните минути. Малко след това главният съдия отсъди нова дузпа за африканския тим, която беше спасена от вратаря Никола Огнянов. Така се стигна до крайния резултат 5:5. България пропусна още първата дузпа, а тимът на Намибия отбеляза и взе точка повече от мача.

В следващия си мач за деня България се изправи срещу коравия тим на Босна и Херцеговина и загуби с 5:8. Босненците надиграха българския тим, който все още преживяваше загубата от Намибия и не успя да покаже максимума от възможностите си.

Въпреки загубите България все още може да влезе в топ 8 на Световното първенство, ако вземе оставащите два мача на тима до края на втората групова фаза на състезанието - срещу Индонезия и Румъния.

Тимът на България играе с азиатците на 11 октомври в 20:30 часа българско време.

Водещи

Най-четени