България за първи път домакин на старт от Световната купа в ските 30.11 | 16:57

Събитието ще се проведе в Банско на 26 и 27 февруари

От Георги Тотев

Международната федерация по ски (ФИС) гласува за първи път доверие на БФСки да проведе стартове за Световната купа по ски-алпийски дисциплини за мъже в Банско на 26 и 27 февруари. Най-добрите алпийци в света ще карат супер-комбинация и слалом на пистата "Бъндерица".

Председателят на БФСки Цеко Минев заяви на днешната пресконференция по случай предстоящото пристигане на световния ски елит в България: "Дългосрочната стратегия на федерацията е свързана с провеждане на събития от много висок ранг в държавата. Световни купи, дай Боже и Световни първенства след години, но защо да не погледнем и на следващото ниво - може би Младежки зимни игра, а после най-големите състезания".

Вицепрезидентът на федерацията Георги Бобев пък коментира следното: "Това, което ни чака, е едно голямо спортно предизвикателство за България. Домакинството на старт от Световната купа по ски-алпийски дисциплини е съизмеримо със старт от Формула 1, с мач от Шампионската лига по футбол или финал на Световната лига по волейбол".

Очаква се двата старта за мъже в Банско на 26-27 февруари 2011 г. да бъдат предавани на живо в цял свят от над 20 телевизии и да бъдат наблюдавани от над 200 млн. зрители.

Повече информация за предстоящото събитие може да се намери на официалната му страница в интернет - ТУК.

Водещи

Най-четени