България започна с успех на турнира във Франция 02.09 | 20:00

"Лъвовете" бяха категорични срещу тима на Турция, не давайки нито гейм на своя съперник

От Константин Симидчийски

Българският национален отбор по волейбол започна с победа участието си на турнира "Турнуа дьо Франс" във Франция, постигайки чист успех с 3:0 (28:26, 25:21, 27:25) над тима на Турция.

Срещата между двете селекции започна равностойно, като волейболистите на двата тима си разменяха точки, без да допускат откъсване от своя съперник. Турция дори имаше три възможности да затвори първия гейм при 24:23, 25:24 и 26:25, но възпитаниците на Радостин Стойчев показаха здрави нерви и в крайна сметка успяха да спечелят частта.

Далеч по-различно се развиха събитията във втория сет, където България увеличи темпото и заслужено поведе с 20:15 точки. "Лъвовете" допуснаха леко отпускане и позволиха на Турция да съкрати преднината ни до 22:20, но до края на гейма изненади нямаше, а България дръпна с 2:0.

Третият гейм започна ударно за турците, които набързо дръпнаха с 4:0, но "лъвовете" бързо стъпиха на краката си и намалиха за 6:7. Турция обаче продължаваше да води в резултата в по-голямата част от гейма, преди момчетата на Радо Стойчев да се активизират в края му, слагайки точка на спора при 27:25 и 3:0 в наша полза.

Така България вече има на сметката си пет успеха в контролите си преди Европейското първенство в Австрия и Чехия.

Състав на България: Андрей Жеков, Владимир Николов, Матей Казийски, Тодор Алексиев, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов - Владислав Иванов-либеро

Водещи

Най-четени