България инкасира втора загуба на Европейското първенство 24.09 | 20:12

"Лъвиците" претърпяха ново поражение с 0:3 на надпреварата в Италия, този път от тима на Холандия

От Константин Симидчийски

Женският национален отбор на България по волейбол претърпя второ поредно поражение с 0:3 на Европейското първенство в Италия, след като днес "лъвиците" отстъпиха с този резултат и на тима на Холандия в мач от група D на континенталната надпревара.

Важният за българките мач се изигра в зала "Палаямамай" в Бусто Арсицио, но както и вчера срещу Русия, България отново не успя да спечели нито един гейм, отстъпвайки с 25:23, 25:17 и 25:23 в отделните части. Любка Дебърлиева, Емилия Николова, Елица Василева, Добриана Рабаджиева, Страшимира Филипова, Цветелина Заркова и Ивелина Монова попаднаха в стартовия състав на Димо Тонев, което обаче не доведе до желания позитивен резултат срещу холандките.

Първият гейм на двубоя протече равностойно, като в течение на времето "лъвиците" наваксаха изоставане от 5 точки, намалявайки за 20:21 в самия му край. Последваха обаче груби индивидуални грешки на родните състезателки, които позволиха на Холандия да дръпне с 1:0 в резултата.

Втората част бе най-лоша за "лъвиците" в мача, завършвайки и с най-осезаемо предимство за холандките - 25:17. Още в самото начало нашите съпернички дръпнаха с 4:0, като на два пъти българките намаляваха пасива си до 1 точка, но за нещо повече сили нямаха. При 14:19 Дими Тонев потърси някакво решение в смените, но без виден резултат.

В третия гейм България повиши нивото си на представяне и отново родният тим изглеждаше малко по-равностен на холандките, но отново оставайки без краен успех в частта. Към средата на гейма момичетата на Димо Тонев дори поведоха с 15:12, но при 19:18 последваха три поредни точки за холандките и пълен обрат в развоя на частта.

По този начин България се нуждае от задължителна победа над Испания в последния си мач от групата утре, за да се класира във фазата на директните елиминации.

Водещи