България не даде шанс на Куба във Варна 27.06 | 22:34

Чиста победа за момчетата на Пламен Константинов

От iNews.bg

Националният отбор по волейбол на България за мъже спечели първата си домакинска среща в реновираната зала "Конгресна" във Варна, след като надделя с категоричното 3:0 (25:23, 25:16, 26:24) над тима на Куба. Това бе шеста победа за "лъвовете" от девет мача, а утре, отново от 20:45 двата тима ще изиграят и втората среща по между си.

 

Срещата започна равностойно, но България първа стигна до брейк пойнт след добра игра в защита и технично отиграване на Тодор Скримов за 4:2. Тройна кубинска блокада на два пъти "спъна" българската атака, като потърпевши бяха капитанът Владимир Николов и Николай Пенчев и това позволи на Куба да стигне до първото техническо прекъсване при 8:7.

Равностойната игра продължи и до втората техническа пауза, която дойде в полза на Куба при 16:14 . До този момент в срещата капитанът на гостите Роландо Сепеда бе най-полезен за тима си, така както бе и в предишните две срещи, като безпроблемно атакуваше от зона едно и две. За българите разпределителят Андрей Жеков разпределяше равномерно играта. 

Резултатът отново бе в полза на България при 17:16 след две блокади и атака в центъра на Теодор Тодоров. Нова страхотна блокада изградиха Еър Теди и Тодор Скримов срещу Сепеда и "лъвовете" дръпнаха с две точки при 19:17. При 20:19 Мирослав Градинаров се появи на игрището на мястото на Теодор Тодоров и с мощния си сервис помогна на "трикольорите" да дръпнат с 22:19, след като при първото му изпълнение кубинците не успяха да оставят кълбото в своето поле, а при втория случай топката тупна директно пред линията на Куба. Първият геймбол очаквано бе на сметката на сънародниците ни при 24:21. При първата възможност Хавиер Хименес заби от зона четири, а при втория Виктор Йосифов докосна мрежата при атака през центъра. Все пак българите успяха да излезнат напред в резултата при геймовете след атака от зона четири на Николай Пенчев.

Подробности от срещата вижте на този линк.

Водещи

Най-четени