България не се справи с Италия, но ще спори за бронза! 28.09 | 20:37

"Лъвовете" изпуснаха златен шанс срещу "скуадра адзура"

От Иво Вецев

България ще спори за бронзовите медали на Евроволей 2013, след като в драматична битка не успя да надскочи себе си и позволи на Италия да стигне до победата с 1:3 (25:19, 22:25, 15:25, 22:25).

"Лъвовете" се държаха достойно в срещата, като изпуснаха своя шанс във втория и четвъртия гейм, когато имаха реален шанс срещу "адзурите".

България стартира много силно двубоя и показа, че има възможност да се бори за златния медал. Соколов и компания буквално прегазиха своя съперник, а частта беше затворена след 25:19.

Последва много оспорван гейм, в който родните представители имаха няколко шанса да поведат с решителен аванс и дори водеха с 14:11. В края на частта обаче настъпи срив в българското посрещане, а Италия спечели с 22:25. Именно тази част се оказа и фатална за крайния изход.

Това наруши ритъма в българския тим - следващият гейм бе загубен критично с 15:25, като Плачи превъртя почти целия състав, но и това не помогна, като Пенчев и Милушев се пропукаха.

В решителната част България водеше с две точки при 14:12, но допусна обрат до 15:20. "Лъвовете" все пак не се предадоха и с великолепен последен напън стигна до 22:23, но Бирарели хвана забивка на Соколов след спорен пас на Братоев, а Ветори донесе победата на Италия с 1:3.

Решителният елемент в срещата беше силният сервис на Италия, който влизаше без проблеми и разби българското посрещане. Соколов пък беше "уловен" от Бирарели и компания, а капитанът Алексиев също се пречупи във важните моменти. Освен това центровете на Италия се разиграха отлично след първата част и така се стигна до неприятната загуба.

Въпреки това България ще играе и утре на Евроволей 2013, като ще се изправи срещу европейския първенец Сърбия, който в другия полуфинал загуби със същия резултат от Русия. Срещата на родните представители е утре от 16:00 часа.

Всичко най-интересно може да видите в Sporta.bg

Водещи

Най-четени