България остана четвърта на Евро 2012 за младежи 23.07 | 07:55

Възпитаниците на Любомир Минчев отстъпиха на Израел с 67:101 в спор за бронзовите медали

От Божидар Азманов

Българският национален отбор по баскетбол за младежи до 20 години понесе доста тежко поражение в малкия финал на европейското първенство Дивзия Б, което се провежда в София.

В спор за бронзовите медали възпитаниците на Любомир Минчев отстъпиха на Израел, и то с над 30 точки - 67:101, което в крайна сметка остави България на 4-о място в класирането. Утеха за българския тим е, че главната цел на това европейско беше постигната - изкачване в горната дивизия, където "лъвчетата" ще играят с елита на Стария континент.

Павлин Иванов беше най-резултатен за българския тим със своите 21 точки, но и той игра под нивото си, въпреки че започна силно и вкара 8 от първите 10 точки за нашия тим. Димитър Димитров пък остана с 13.

За Израел Шон Доусън наниза 26 точки и добави 8 борби, докато Бар Тимор и Ор Соломон се отчетоха с по 13.. Ариели вкара 13, а Гай Лави записа дабъл-дабъл с 11 точки и 11 завършващи паса.

Срещата започна добре за Павлин Иванов и компания, които успяха да дръпнат още в началото на срещата с 10:6. Постепенно обаче израелците наложиха своя стил на игра и успяха да поведат в резултата с три точки след кош със сирената. До края на полувремето пък разликата набъбна до 6 точки, но тя можеше и да е по-голяма, след като Израел водеше с 15.

Второто полувреме обаче възпитаниците на Любо Минчев не можаха да направят нищо срещу силния си съперник. Димитър Димитров и Георги Боянов успяваха да поддържат разликата в рамките на 6-7-8 точки, но в крайна сметка силната игра в защита и бързото нападение позволиха на Израел да поведе с 14 точки.

Двубоят съвсем приключи 8 минути преди края, след като нашите вече изоставаха с 22 точки. Те продължиха с изумителната си игра и в крайна сметка приключиха серията си с 18:0 и поведоха с 32 точки. До края остана само да бъде фиксиран крайният резултат - 67:101.

Водещи

Най-четени