България отива за здрав мач и победа в Дания 25.03 | 10:41

Това заяви треньорът Любослав Пенев на Летище "София"

От Краси Киров

Старши-треньорът на България Любослав Пенев и целия национален отбор заминаха днес за Дания.

Утре "лъвовете" гостуват от 21:15 часа на стадион "Паркен" в изключително важна среща световните квалификации за Мондиал 2014. До момента в класирането в група B България има точка повече от Дания на второто място, но "трикольорите" са с мач повече.

Любо Пенев обяви, че е наясно със състава, който трябва да излезе срещу Дания. Припомняме ви, че Йордан Минев е наказан заради натрупани жълти картони. Близо 1000 българи се очакват на стадиона. Според някои информации в датската преса засега няма засилен интерес към футболната среща. Треньорът на датчаните Мартин Олсен вече предупреди своите футболисти, че България е по-добър отбор и от Чехия.

"Отиваме за много сериозна битка с отбора на Дания и ще искаме победата. Двубоят с Малта вече е история. Отборът ще даде най-доброто от себе си в пореден мач. Станислав Манолев пътува с отбора. Сега сме с човек по-малко след като вчера освободих Данчо Минев, защото е наказан," заяви Любо Пенев на летище "София".

"Дания е много силен отбор. Опитват се да държат добре топката, да я задържат повече и да си подават. Не играят прибързано. Разполагат със солидни футболисти за атака и защита. Ние обаче отиваме за победа и се надяваме да се получи добър мач."

"Преди мача казах, че трябва да вземем поне 4 точки от тези мачове ако искаме да останем в играта. Аз съм максималист и искам да победим. Трябва да бъдем с високо вдигната глава и момчетата да покажат на какво са способни. Наясно с титулярния състав," завърши Пенев.

Пенев събра група от 24 футболисти, които бяха събрани на лагер от една седмица.  Красивата Мис Национален отбор изпрати днес "трикольорите" на летище "София" със здравец и менче с вода, за да им върви по вода и да бият.

Групата на България за двубоя с Дания: 

Вратари: Николай Михайлов, Пламен Илиев и Владислав Стоянов

Защитници: Павел Виданов, Иван Иванов, Николай Бодуров, Веселин Минев, Петър Занев, Илия Миланов и Радослав Димитров

Полузащитници: Светослав Дяков, Тодор Неделев, Георги Миланов, Владимир Гаджев, Станислав Манолев, Александър Тонев, Георги Илиев, Георги Сърмов, Симеон Славчев и Христо Златински

Нападатели: Валери Божинов, Илиян Мицански, Ивелин Попов, Емил Гъргоров,

Водещи

Най-четени