България падна от Естония и чака втория влак за Евро 2015 01.09 | 21:54

"Лъвовете" отстъпиха с 60:49 при гостуването си в Естония

От Краси Киров

България не успя да се класира директно от предварителните квалификации за Европейското първенство по баскетбол в Украйна след две години.

"Лъвовете" отстъпиха във втория мач като гости на Естония с 49:60. Първата среща в пълната зала "Универсиада" завърши 58:55 и българите имаха нужда най-малко от загуба с две точки за да излязат победители в този сблъсък.

Така България ще участва в следващите квалификаци, в които ще се включат и отборите от Евро 2013.

Естонците започнаха много силно и подкрепяни от пълната 7-хилядна зала успяха да направят много добра серия в началните минути.

Домакините поведоха с 13:3 само след по-малко от пет минути игра. Тити Папазов взе прекъсване и се опита да прекъсне устрема на Естония. "Лъвовете" не успяха да отговорят на силната игра на домакините и дори записаха отчайващи резултати в стрелбата към коша.

Момчетата на Папазов реализираха само две от първите си девет стрелби и съвсем нормално разликата стана 15 точки в полза на домакините.

Втората част продължи с добра игра в нападение за естонците. Постепенно "лъвовете" намериха правилния пък към коша и намалиха разликата на 33:21. Добрите изяви на нашите национали обаче бяха много епизодични.

Веднага след това Естония дръпна отново с точките. В началото на третата част домакините поведоха с 20 точки 46:26. Постепенно нашите успяха да заздравят играта си при борбата под коша. Дори започнахме да превъзхождаме по този показател нашия съперник.

Разликата стана 50:39 в третата четвърт, но отново след това домакините достигнаха до добра серия. В края нашите вече нямаха сили и мотивация да се борят и разликата варираше до крайния резултат 60:49 в ползана Естония.

От българският отбор най-резултатен бе Калоян Иванов с неговите 13 точки и овладя 7 борби. Божидар Аврамов добави 10 точки. Деян Иванов реализира 7 точки и овладя 9 борби.

Водещи

Най-четени