България приема европейско по кану-каяк 26.03 | 15:37

Пловдив домакин на големия форум през 2017

От Краси Киров

Пловдив ще бъде домакин на европейското първенство по кану-каяк за мъже и жени през 2017-а година, съобщи президентът на Българската федерация по кану-каяк Васил Мирчев.

Според него това е идеален шанс да окажем възможностите си за организацията на такива състезания. За последно България е била домакин на състезание от този ранг преди близо 30 години на езерото Панчарево.

Община Пловдив е осигурила 300 хиляди лева за устройство на Гребния канал, което ще даде възможност за домакинство на големи форуми.

Както е известно в Пловдив отдавна се говори за изграждането на втори гребен канал на Гребната база. Това устройство ще може да се използва от всички водни спортове за следващите 15 години.

"С изграждането на втория гребен канал ще имаме възможност да кандидатстваме и за домакинство на Световно първенство", коментира Мирчев.

Олимпийският шампион Николай Бухалов ще присъства на среща на световната федерация по кану-каяк, където ще се коментира и евентуално домакинство на Пловдив на световно първенство.

Водещи

Най-четени