България разгроми Холандия 04.01 | 18:00

"Лъвове" разкъсаха "лалета" и са на два гейма от класиране за Световното първенство

От Иво Вецев

България постигна втора победа по пътя си към Световното първенство в Полша, след като стигна до убедително 3:0 (25:19, 27:25, 25:14), като по този начин се приближи на два гейма от класирането за Мондиал 2014.

Националите се представиха на изключително ниво, като записаха близо 60% в атака, а в същото време показаха отлична вариативност в атака, което попречи на холандския блок да заработи на познатата висота.

Единственият проблем за възпитаниците на Камило Плачи дойде във втората част, в която "лъвовете" поведоха с 10:4, но се отпуснаха и допуснаха пълен обрат в края на частта, като Холандия започна да бие и много силен начален удар.

"Лалетата" дори имаха два гейм-бола при 22:24, но България съумя да ги отрази, а след това резервата Теодор Тодоров с брилянтен блок направи 27:25, за да донесе победата. Третата и финална част се превърна в урок на България по волейбол, като момчетата ни не оставиха никакви шансове за противника.

Така утре в 19:30 часа България се изправя срещу Чехия, като два спечелени гейма гарантират участието на отбора на Световното първенство в Полша. Повече подробности за срещата България - Холандия четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени