България с най-голям прогрес в топ 10 на световната ранглиста 09.10 | 09:43

"Лъвовете" се изкачиха с 3 места до номер 6 в света

От Мариян Найденов

Българският мъжки национален отбор по волейбол отбеляза сериозен прогрес в ранглистата на Международната федерация (FIVB). Момчетата на Камило Плачи скачат с 3 позиции и вече са под номер 6 в света. В предишното издание на класацията бяхме 9-ти.

"Лъвовете" са и отборът, който бележи най-голям прогрес от отборите в топ 10. Това се дължи на точките, които спечелихме с четвъртите си места на последните два големи форума - Световната лига и Евроволей 2013.

В топ 3 няма промяна. Лидер продължава да е Бразилия, с малка преднина пред Русия, а на трето място е Италия. САЩ се изкачва с една позиция и вече е на 4-то място - за сметка на Полша. България е шеста, като изпреварва Куба, Аржентина и Сърбия, а топ 10 се допълва от Германия.

В ранглистата при жените, българският национален отбор губи 4 позиции и вече е под номер 35 в света след незадоволителното си представяне на Европейското първенство.

За разлика от мъжкия топ 10, в челната десетка при жените няма никакви промени, като всички отбори запазват местата си. Отборът на Бразилия е лидер и при дамите, на второ място е САЩ, трети е тимът на Япония, а топ 5 се допълва от Италия и Китай.

Водещи

Най-четени