България с титла от силен турнир по баскетбол 3 на 3 в Букурещ 26.09 | 09:11

Представителките на България до 18-годишна възраст Борислава Христова, Мария Андонова и Златина Димитрова грабнаха първото място на турнира Мастърс по баскетбол 3 на 3 в Букурещ (Румъния)

От Мариян Найденов

Представителките на България до 18-годишна възраст Борислава Христова, Мария Андонова и Златина Димитрова грабнаха първото място на турнира Мастърс по баскетбол 3 на 3 в Букурещ (Румъния), съобщиха от БФ Баскетбол. Христова единодушно спечели приза за "Най-полезен играч" на турнира в тази възраст.

Връстниците им Антон Диков, Ангел Нацкин и Деян Денчев пък не успяха да се издържат и на финала "тройка" със сирената им отне титлата.

До 1/4-финалите стигнаха мъжете над 18-годишна възраст Искрен Иванов, Пламен Дечев и Галимир Томов. Тяхната задача бе и най-трудна, след като още в групата нашите момчета трябваше да се изправят последователно срещу 5 тима победители в местната Open верига по 3 на 3.

Тази година в северната ни съседка се изиграха няколко турнира, които са квалификация за големия Мастърс, завършил вчера.

Водещи