България се върна на пътя на победата на Световното по волейбол 05.09 | 15:52

"Лъвовете" надделяха над Китай с 3:0

От Мариян Найденов

Българските волейболни национали се поздравиха с втора победа на 18-ото Световно първенство по волейбол в Полша.

"Лъвовете” на Пламен Константинов надделяха над силния състав на Китай с 3:0 (25:23, 25:23, 25:19) в мач от група С за около два часа игра в "Ерго Арена" в Гданск.

Въпреки че победата е чиста, то тя не дойде никак леко за българските национали, които трябваше доста да се изпотят, за да пречупят съпротивата на коравите азиатци.

България влезе в мача колебливо и това ни донесе много проблеми в първите два гейма, които трикольорите успяха да измъкнат след късно обрати, подпомогнати и от нелепи грешки на китайците.

Азиатците нямаха никакво намерение да се дадат без бой и набързо поведоха с 19:14 в първия сет, преди няколко техни грешки и силни изяви на нашите да доведат до серия от няколко точки, с които "лъвовете" съумяха да стигнат до пълен обрат, печелейки частта с 25:23.

Вторият сет се разви по аналогичен начин, като този път китайците поведоха още от самото начало - 8:4 на първата техническа пауза, а в края на частта. След това резултатът вървеше точка за точка до 23:23, когато националите нанесоха своя удар чрез Дани Милушев за първи сетбол при 24:23, реализиран веднага, с което България се доближи само на гейм от чиста победа с 3:0.

Третата част се оказа и последна в мача, като в нея "лъвовете" най-накрая намериха ритъма си на игра и този път не дадоха на волейболистите на Китай дори да си помислят, че могат да направят нещо повече, затваряйки я с категоричното 25:19, за да се поздравят с втората си победа в турнира.

Повече информация за мача България - Китай, още снимки и видео вижте в Sporta.bg>>

Водещи

Най-четени