България се класира на финал за Европейската лига 05.07 | 18:31

По този начин "лъвиците" си осигуриха и участие на Гран при през следващата година

От Константин Симидчийски

Женският национален отбор по волейбол постигна уникален успех, след като в полуфинална среща от Европейската лига надигра европейския шампион Сърбия и ще играе финал на втория по сила турнир за национални отбори.

"Лъвиците" победиха "орлите" с 3:1 (34:23, 25:22; 21:25, 25) и по този начин са на една крачка от златото в Евролигата, а освен това България догодина ще се състезава в най-силния турнир при жените - Гран при.

Момичетата на Марчело Абонданца показаха много силна игра срещу еврошампионките, въпреки че играха без своята звезда Ева Янева. Българките показаха много стабилно посрещане, а атаките на Страшимира Филипова и Елица Василева бяха неразгадаеми за защитата на Сърбия.

Капитанката на отбора Филипова беше най-резултатна за нашия тим, реализирайки 25 точки, 3 от които бяха от блокада. Втора сред реализаторките на България беше Елица Василева, която завърши с 22 точки, а освен това демонстрира чудесно посрещане и стабилност в защита.

На финала утре България ще се изправи срещу победителя от втората среща за деня, в който се изправят домакинът Чехия и силният тим на Холандия. Двубоят ще е от 19:00 българско време.

Водещи

Най-четени