България се намеси сред големите сили в бокса 24.04 | 18:29

Младите таланти вървят към успехите на Кубрат Пулев

От iNews

България се завръща на световната сцена по бокс. Нашата страна единствено успя да се намеси при разпределението на световните титли сред големите сили в бокса. Това направи днес Благой Найденов, който триумфира със златото при 81 килограмовите.

Преди две десетилетия именно нашите боксьор бяха сред водещите в аматьорския бокс, но сега нещата се промениха. Все повече успехи обаче започваме да имаме на младежко ниво, което показва, че скоро ще имаме нови боксьори като Кубрат Пулев.

Държавите Русия, Казахстан, Куба и САЩ спечелиха по два златни медала от завършилия шампионат за младежи в София.

Освен България, до най-високото стъпало на почетната стълбичка стигна и представил на Узбекистан, но от нейните боксьори като че ли се очакваше повече, тъй като бяха сред най-успешните на ¼-финалите.

За сметка на това пък превърналите се в сензация на първенството хървати не успяха да спечелят нито една титла, въпреки че имаха цели трима финалисти.

Като цяло фаворитите в днешните двубои стигнаха заслужено до отличията. Единствено победата на руснака Биберт Тюменов над украинеца Виктор Петров при 64-килограмовите може да се смята за лека изненада, като се има предвид, че по-титулуван бе Петров.

Вижте всички медалисти от световното по бокс за младежи в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени