България спечели втора квота в бокса за Лондон 2012 19.04 | 09:45

Александър Александров ще се боксира на Олимпиадата, след като се класира на полуфиналите в квалификационния турнир в Трабзон

От Краси Киров

Българският боксьор Александър Александров спечели квота за Олимпиадата в Лондон, след като се класира за полуфиналите на квалификационния олимпийски турнир в Трабзон.

Българинът, който се състезава в категория до 49 килограма, победи повече от убедително Валери Кирма (Молдова) с 12:4 точки. На полуфиналите Александров ще се бие с  Мануел Капаи (Италия). 

Това е втора квота за българския бокс след тази на Детелин Далаклиев в категория до 56 кг. По този начин България има вече 37 квоти за Олимпиадата в 11 различни спорта.

Също така на квалификационния турнир продължава участието си Тервел Пулев, който се класира за полуфиналите в категория до 91 килограма.

Пулев трябва да стане победител в неговата категория, за да спечели квота, така че битката за него продължава с пълна сила. В четвъртфинална среща Тервел Пулев се наложи безапелационно над Уорън Бейстър (Англия) с 19:5 точки. На полуфиналите в петък Пулев ще се боксира с Марко Галич (Хърватия).

Преди това в турнира отпаднаха Симеон Чамов, Младен Манев и победителя в турнира "Странджа" Стефан Иванов.

Водещи

Най-четени