България спечели златен медал на световното по муай тай 13.09 | 09:24

Кирил Синевирски от " VIPRING MT SOFIA" победи с технически нокаут световен шампион от Русия

От Краси Киров

България се нареди до най-добрите след като спечели златен медал от световното първенство по муай тай в Санкт Петербург. Кирил Синевирски от " VIPRING MT SOFIA" победи с технически нокаут в първият рунд световният шампион от Русия във финалния двубой в супертежка категория.

След умела и технична игра през целия рунд, българският боец успя да нанесе серия от тежки удари , които принудиха реферът да спре мача. Така на най- силното първенство на планетата наш боец успя да победи домакин с тотално надмощие.

Изключително постижение в резултат на целенасочена и сериозна работа от страна на Българска Национална Федерация по Муай тай. България замина с петима представители на световното първенство организирано от IFMA, като трима от тях стигнаха до финалите.

Вторият ни финалист Веселин Веселинов излезе с тежка контузия на десният крак отново срещу домакин. Травмата не позволи на нашият боец да разгърне пълният си потенциал и въпреки , че направи равностоен мач и спечели последният рунд руският боец спечели.

Третият ни финалист Александър Марков получи лекарска забрана още на кантара сутринта заради травма и на двата крака от предишния бой. Така България след тежки битки и огромна конкуренция успя да завоюва 3 медала от 5 боеца.

Златен и два сребърни, с което даде ясен знак за желанието на нашата малка страна да бъде в елита на световният муайтай.

IFMA в специална церемония изказа благодарност на водача на Българският отбор - Кирил Пенджуров и на БНМТФ за положеният труд през последната година и за развитието на муайтай в България.

Водещи

Най-четени