България срещу Азаренка за "Фед къп" 13.01 | 15:46

Беларус, Португалия и Турция са съперници на нашите момичета

От Даниел Любомиров

Женският национален отбор на България по тенис бе изтеглен в Група D на Първа група на Евро-африканската зона на турнира "Фед къп". Неофициалното Световно първенство за отбори ще се проведе от 4-ти до 9-ти февруари в унгарската столица Будапеща.

България е в една група с Беларус, Португалия и Турция, като най-известната състезателка от противниковите отбори, без съмнение, е световната номер 2 Виктория Азаренка. Съставът на българките е ясен – капитанката Дора Рангелова е избрала Цветана Пиронкова, дебютантката Виктория Томова, Елица Костова и Диа Евтимова.

Рангелова коментира, че жребият е бил тежък, но отборът ни ще се бори за първото място в групата. Решението си да включи неопитната в турнира Томова капитанката оправда с факта, че тя е станала държавна шампионка.

Първата ракета на Португалия е номер 115 в световната ранглиста – Мишел Ларшер де Брито. В тима се подвизават още Жоана Вале Коста, Мария Жоао Кьолер, Барбара Луш.

За Беларус освен Азаренка ще играят Олга Говорцова, Александра Саснович и Илона Кремен, а за Турция – Кагла Буюкакчай, Пемра Йозген, Башак Ерайдън и Ипек Сойлу.

Първите отбори в четирите групи ще се класират на полуфиналите, а победителите от тях ще играят плейофи за влизане в Световна група 2 на "Фед къп".

Водещи

Най-четени