България умря от стрях на Уембли, посрами се и бе размазана от Англия 07.09 | 20:48

По-срамно от резултата 0:4 бе поведението на тима на Красимир Балъков. Момчетата показаха, че не знаят къде се намират и цял мач предложиха единствено катеначо, което отдавна е отживелица

От iNews.bg

Меко казано плах, неуверен и ненаучен български национален отбор се посрами за пореден път. Тази вечер това се случи на най-голямата сцена - на митичния Уембли. В храма на футбола България падна с 0:4 в евроквалификация и тотално загуби шансове за класиране на първенството на Стария континент през следващата година.

По-срамно от резултата бе поведението на тима на Красимир Балъков. Момчетата показаха, че не знаят къде се намират и цял мач предложиха единствено катеначо, което отдавна е отживелица.

Явно ребусите на отбора на Гарет Саутгейт бяха непосилна задача за слабия наставник Бала, който бе гениален като играч, но като селекционер е далеч от истината.

Така България се настанява на дъното в класирането на Група А с актив от скромните 2 точки от 5 мача. С толкова е и Черна гора, но с по-добра голова разлика. Англия пък оглави класирането с 9 пункта, с 1 повече от отбора на Косово, който е на второ място.

Първата интересна ситуация изненадващо бе за сметката на нашите момчета. В 5-ата минута Марселиньо напредна добре по лявото крило и подаде към Вандерсон, който го чакаше в наказателното поле. Ударът на острието на Лудогорец обаче беше прекалено слаб и Джордан Пикфорд улови с лекота.

В 15-ата минута Джордан Хендерсън отправи мощно воле след добро центриране на Дани Роуз отляво. Топката обаче премина на безопасно разстояние от вратата на Пламен Илиев.

Четири минути по-късно Хари Кейн прати топката във вратата на "лъвовете". Попадението му обаче бе отменено, тъй като нападателят е бил в положение на засада при подаването на Рахийм Стърлинг към него.

В 24-ата минута неизбежното се случи. Досадна грешка в защитата на българите бе мигновено наказана, след като Стърлинг открадна топката от Васил Божиков и подаде към Кейн, който прати кълбото във вратата на Пламен Илиев.

В 31-ата минута българите спретнаха добра атака. Страхил Попов напредна отдясно и центрира към наказателното поле на "трите лъва". Там Галин Иванов отигра с глава, но ударът му бе прекалено слаб и бе лесна плячка за Джордан Пикфорд.

В 43-ата минута островитяните бяха близо до удвояването на своята преднина. Хари Кейн съумя да се позиционира най-добре при изпълнение на корнер. Звездата на Тотнъм стреля с глава, но Пламен Илиев действа решително и блесна със спасяване. Така първото полувреме завърши без повече голове.

Втората част започна с опасна атака за българите. В 49-ата минута страхотна комбинация между Антон Недялков и Ивелин Попов завърши с извеждащо подаване на Вандерсон, който обаче от малък ъгъл на успя да се разпише.

В ответната атака англичаните получиха правото да изпълнят дузпа. Николай Бодуров повали на земята Маркъс Рашфорд и съдията Марко Гуида посочи бялата точка. Хари Кейн се нагърби с отговорността и бе безпощаден.

В 55-ата минута резултатът стана класически. Мощна атака на домакините завърши с подаване на Кейн успоредно на голлинията към Рахийм Стърлинг, който успя да стигне до нея и да я отклони достатъчно че тя да влезе във вратата.

В 72-ата минута "трите лъва" получиха нова дузпа. Кристиян Димитров бе преодолян с лекота от Хари Кейн. Бранителят се опита да поправи грешката си и срита звездата на Тотнъм. След ново безпощадно изпълнение от бялата точка нападателят оформи своя хеттрик.

В 76-ата минута Ивелин Попов се доближи до почетно попадение за българите. Футболистът отправи хубав изстрел от пряк свободен удар, но Джордан Пикфорд реагира блестящо и спаси.

В последните минути на срещата Пламен Илиев направи страхотно спасяване, след като успя да се намеси при мощен удар на Маркъс Рашфорд от близко разстояние.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Англия - България 4:0

Голмайстори: Хари Кейн (24', 50'д., 74'д.) Рахийм Стърлинг (55')

Англия: Джордан Пикфорд, Кийрън Трипиър, Майкъл Кийн, Хари Магуайър, Дани Роуз, Рос Баркли, Деклан Райс, Джордан Хендерсън (Мейсън Маунт 67'), Маркъс Рашфорд, Рахийм Стърлинг (Джейдън Санчо 71'), Хари Кейн (Алекс Окслейд-Чембърлейн 77')
Селекционер: Гарет Саутгейт 

България: Пламен Илиев, Страхил Попов, Николай Бодуров (Кристиян Димитров 65'), Васил Божиков, Антон Недялков, Галин Иванов (Даниел Младенов 82'), Ивелин Попов, Георги Сърмов, Кристиян Малинов, Вандерсон, Марселиньо (Кирил Десподов 67')
Селекционер: Красимир Балъков

Лондон, стадион "Уембли"
Съдия: Марко Гуида
Жълти картони: Кийн (Англия); Бодуров, Роуз (България)

Водещи

Най-четени