България ще организира силен тенис турнир за жени през 2012 г. 18.02 | 15:26

Новината бе потвърдена лично от президента на родната централа Стефан Цветков

От iNews.bg

България ще организира силен тенис турнир за жени през следващата 2012 г., обяви лично президентът на родната федерация Стефан Цветков.

Това се случи веднага след края на заседанието на Борда на директорите на Тенис Европа, което се проведе в Гранд-хотел "София". 

"Проведохме разговори и ни беше обещана подкрепа за организация на професионален турнир за жени. Разполагаме с подкрепата на президента на Тенис Европа Жак Дюпре, както и на на ръководството на европейския тенис и на други институции", сподели Стефан Цветков.

"Вече работим съвместно със Свилен Нейков по планирането на един голям турнир през 2012 г. Всичко трябва да се обмисли добре и внимателно, след което предстои да бъде одобрено от министерството. Имаме и подкрепа за дата и седмица", добави той.

Президентът на Тенис Европа Жак Дюпре от своя страна заяви, че е останал много доволен от срещата си с министър-председателя Бойко Борисов. Дюпре добави, че е останал впечатлен от свършеното в България през последните години, което и предполага добра оценка от страна на неговата организация.

"Не отдавна също имахме среща с Бойко Борисов. Този път всичко мина позитивно за нас и за пореден път се убедих, че в България се върши страшно много работа за развитието на тениса. Нещо по-ново не се е случило от предишната ни среща, но най-важното от тази за мен е полученото потвърждение от министър-председателя, че наистина се работи по изграждането на Национален тенис център в България. Освен това, за пореден път мога само да констатирам с голямо задоволство успехите на България в тениса и най-вече тези на Цветана Пиронкова и Григор Димитров", заяви Жак Дюпре.

Най-четени