България ще участва с два отбора на Световното по баскетбол 3х3 22.08 | 09:28

Страната ни ще има представители и в мъжко, и в женско направление, а водач на тимовете ни ще е наставникът на Левски Константин Папазов

От Мариян Найденов

България ще участва на Световното първенство 3х3 в Гърция, съобщиха от БФБаскетбол. Това стана ясно в последния момент, след като във федерацията се получи покана за български представители на турнира в Гърция лично от мениджъра на това направление във ФИБА - Коста Илиев.

Страната ни ще има представители и в мъжко, и в женско направление, а водач на тимовете ни ще е наставникът на Левски Константин Папазов.

За Атина ще пътуват Веселин Веселинов, Венцислав Петков и двама от лидерите на националния тим за мъже до 20 години - Димитър Димитров и Георги Боянов. Димитров вече има сребърен медал от надпреварата за 18-годишни миналата година в Римини. Българите са в група с отборите на Естония, Гърция, Русия, Кот Д′Ивоар и Бразилия.

При дамите ще ни представят Роксана Йорданова, Димана Макариева, Христина Иванова и Радослава Бъчварова, като водач ще бъде Стефан Михайлов. Момичетата са в група с Аржентина, Германия, САЩ, Холандия и Ангола.

Състезателите заминават за гръцката столица днес, а самото състезание ще се проведе в Олимпийския комплекс, където се състояха Олимпийските игри през 2004 година.

Водещи

Най-четени