Българска атлетка ще бяга на изкуствен остров в Дубай 09.11 | 09:21

Състезанието е под патронажа на принца на Дубай

От Краси Киров

Известната българска лекоатлетка и участничка на летните олимпийски игри в Лондон през това лято Силвия Дънекова ще участва в третия шосеен пробег за жени, което ще се проведе в Дубай на 9 ноември.

Състезанието е под патронажа на принца на Дубай - шейх Хамдан бин Мохамед бин Рашид ал Мактум.

Организатор на атрактивното състезание е асоциацията по лека атлетика на страните от Персийския залив начело с Ахмад Ал Камали, който е и член на Съвета на Международната федерация по лека атлетика.

Участието на Дънекова, която бяга и на олимпиадата в Лондон 2012, бе уредено от президента на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) и БФЛА Добромир Карамаринов, който е поканен от Ал Камали за ВИП гост на турнира в Дубай.

По линия на АБАФ в състезанието ще участват и Ана Суботич (Сърбия), Биляна Цветкович (Босна и Херцеговина) и Матеа Матошевич (Хърватска).

Третият шосеен пробег за жени ще се проведе на дистанциите 5000 и 10 000 м, като Дънекова ще бяга на втората.

Победителките ще получат по 10 000 ОАЕ дирхама (4200 лв). Финансови стимули има за първите 10 в класирането на двете дистанции.

Участие се очаква да вземат над 4000 лекоатлетки от цял свят. Трасето е разположено на най-малкия, но най-красив изкуствен остров Палм Джумейра.

Водещи

Най-четени