Българската лека атлетика е жива 11.03 | 15:22

Анализ на Ангел Искрев от Евроспорт на българското представяне на Европейското първенство в зала

От iNews.bg

Aнгел Искрев е един от водещите коментатори на Евроспорт. Той започва своята кариера като журналист в телевизия "Канал 3" и само шест месеца след това получава предложение да се присъедини към екипа на Евроспорт.

През своите шест години зад микрофона е коментирал над 30 спорта, но основните в неговото портфолио са биатлон, ски бягане, лека атлетика, футбол и австралийски футбол. От 2010-а година коментира и за телевизия "ТВ +".

Очаквайте още материали от Ангел Искрев и други известни български спортни журналисти в новата рубрика на Sporta.bg "Колонката на..."

13 (14) атлети, шестима финалисти и двамедала. Изглежда като равносметка от едни отминали за българската лека атлетика моменти. И е точно така. България нямаше два медала на европейско първенство в зала от Мадрид’05.

На континенталния шампионат под покрив в Прага родната атлетика възвърна част от позагубените си позиции в Европа и отново имаше двама медалисти. Габриела Петрова иРадослава Мавродиева записаха най-сериозните си успехи при жените – сребро за Габриела в тройния скок (14.52 м) и бронз за Радослава в тласкането на гюле (17.83 м).

Мавродиева откри сметката на България в класирането по медали със стабилен втори опит в сектора – 17.83, с което спечели първото си голямо отличие в кариерата. Сливналийката е четвъртата медалистка за България в зала в тази дисциплина след Иванка Христова, Виржиния Веселинова и Светла Миткова.

Вижте какво още каза Ангел Искрев за българската лека атлетика в Sporta.bg

Водещи

Най-четени