Български студенти в Хага спечелиха футболен турнир 12.06 | 12:57

Осемте българи, които триумфираха в турнира, показаха фланелки в подкрепа на Стилиян Петров

От Краси Киров

Български студенти в Хагския университет спечелиха силен турнир по футбол в Холандия. Изглежда българите напоследък нямат проблеми с холандските футболни отбори, които са едни от най-атрактивните в света.

Напоследък къде на шега, аматьорския футбол може би се приближи до професионалния или поне ни радва с някакви успехи.

Осем български студенти в Холандия, които са от градовете София, Русе, Силистра, Сандански, Благоевград и Добрич показаха обединеност, сърцатост и воля, побеждавайки в турнир по футбол в Хагския Университет.

От 21 000 студенти учащи се в Университета те извоюваха заслужено титлата, побеждавайки във финален мач холандския си съперник. Тези момчета показаха сплотеност в една чужда страна и дадоха на над 100-ната присъстващи българи повод за гордост и усмивки.

След новината, че на бившия капитан на българския национален отбор Стилян Петров е поставена тежка диагноза, студентския отбор в Хага също се включи в международната и национална подкрепа, като постави лика на Стилян на фланелките, с които печели турнира.

Ето и съставът на отбора: Мартин Райчев, Иван Иванов(капитан), Михаил Богданов, Владимир Крачунов, Данаил Петков, Кирил Бистришки, Любен Туйлеков и Джорджо Атанасов.

Водещи

Най-четени