Български талант подписа за 5 години с Ливърпул 24.07 | 16:12

Вилян Бижев получи страхотна възможност да доразвие качествата си в английския гранд

От Михаела Ганчева

Българинът с американски паспорт Вилян Бижев получи летящ старт в кариерата си, подписвайки 5-годишен договор с английския гранд Ливърпул, съобщи калифорнийската телевизия FOX 26.

Американската медия разкри, че нападателят е парафирал за три години с "мърсисайдци", като в контракта му има опция за още две. Бижев няма да срещне проблеми и с работната си виза на Острова, тъй като има и българско гражданство заради баща си Крис, който е роден в страната ни.

18-годишният талант е привлякъл вниманието на скаутите на Ливърпул със забележителните си 20 попадения за школата на Кал Одисей, където се подвизава през изминалия сезон.

Бижев е затвърдил добрите впечатления от играта си и на пробите в английския гранд миналата седмица, отбелязвайки хеттрик при победата с 8:0 на юношите на "Анфийлд" над връстниците им от Стивънидж.

Според калифорнийската телевизия, Бижев е отказал участие в елитен футболен турнир в САЩ, за да се подготвя за пробния си период в Ливърпул. Любопитното е, че той е провел подготовката си в България.

Водещи