Българските съдии ще използват за първи път системата на World Snooker 15.11 | 18:33

Тримата съдии - Любомир Лефтеров, Ангел Геранов и Цветомир Ноев, се обединиха около мнението, че тази на европейската федерация е по-удобна, но вярват, че няма да имат затруднения с новата за тях система

От Иво Вецев

Българските съдии за първи път ще използват системата за отчитане на резултат на Световната снукър и билярд асоциация, разкриха самите те пред Sporta.bg.

Във вторник вечерта те разучаваха новата система, тъй като тя ще се използва по време на започващия днес исторически PTC турнир в София.

До момента те са работили по тази на Европейската федерация, която се използва за провеждането на ранкинг турнирите по снукър в България.

"Досега сме съдийствали по системата на Eвропейската федерация. Тя е малко по-различна, най-вече в ремоут контрола (дистанционното) - различни копчета, различно разположение", призна Любомир Лефтеров.

"Новата ни система се използва от световната асоциация, като сега я разучаваме и ще сме готови за турнира.

Тримата съдии - Любомир Лефтеров, Ангел Геранов и Цветомир Ноев, се обединиха около мнението, че тази на европейската федерация е по-удобна, но вярват, че няма да имат затруднения с новата за тях система.

"Европейската ми се струва по-добра, тъй като е по-ергономична и съответно по-удобна. В ниските кръгове ще се наложи да използваме дистанционно, докато в по-високите има маркировач, който следи за резултатите, а съдиите се занимават само със случващото се на масата", добави Лефтеров.

Водещи

Най-четени