Българският ансамбъл завоюва сребро на Олимпиадата 27.08 | 16:25

България приключва младежките игри със седем медала

От iNews

Художествената гимнастика в България има нови поводи за гордост. Българският ансамбъл спечели сребърен медал в турнира по художествена гимнастика на вторите младежки олимпийски игри в Нанкин (Китай)

Бъдещите "златни момичета" завършиха на второ място след като получиха оценки от 13.700 точки за съчетанието с пет чифта бухалки и 13.350 точки за пет обръча. Общият сбор от точките стигна до 27.050 точки.

Гимнастичките ни излязоха в състав Елена Бинева, Александра Митрович, Емилия Радичева, Габриела Стефанова и София Рангелова. Треньор на девойките е Камелия Дунавска.

Номер 1 очаквано стана отбора на Русия, който получи сбор от 29.550 точки (14.700 точки за бухалки и 14.850 точки за обръчи). Бронзовото отличие отиде за отбора на Казахстан с 25.050 точки.

Това е общо седми медал за България на младежките олимпийски игри в Нанкин. Нашата страна завоюва три златни медала и четири сребърни. С титли се завръщат Благой Найденов (бокс, категория 81 кг), Лидия Ненчева (стрелба) и Божидар Андреев (вдигане на тежести), а сребърни медала завоюваха Бетина Темелкова (джудо), Кирил Милов (борба), ансамбъл по художествена гимнастика и Душко Благовестов (бокс, 56 кг).

Цялата ни делегация се прибира от Нанкин в събота, 30 август, с полет през Франкфурт, който се очаква да кацне в 13.10 ч на Аерогара София.

Водещи

Най-четени