Българско дерби в Шампионска лига, Балъков с тежък жребий 15.07 | 17:01

Твенте с Николай Михайлов ще играе с Васлуй на Живко Миланов в Шампионската лига, воденият от Краси Балъков Хайдук Сплит ще срещне тима на Стоук Сити

От Краси Киров

Днес бе изтеглен жребият за третия предварителен кръг на Шампионска лига и Лига Европа. Освен българските отбори Литекс, Левски и Локомотив (София) в турнира участват още няколко отбора с българско участие.

В Шампионската лига българският национален вратар Николай Михайлов и крайният бранител Живко Миланов ще играят един срещу друг в третия квалификационен кръг на турнира. Интересното в случая, е че Живко Миланов е женен за сестрата на Ники Михайлов, като се очертава роднински сблъсък.

Жребият в Нион отреди холандският Твенте и румънският Васлуй да се срещнат на 26 или 27 юли и на 2 или 3 август. Николай Михайлов и Твенте завършиха на второ място в класирането на холандското футболно първенство през миналата година, след като загубиха титлата в последния кръг срещу Аякс Амстердам.

Васлуй на Миланов пък завърши на трето място в Румъния, но спечели квотата за Шампионска лига на Политехника Тимишоара, след като вицешампионите бяха изпратени във втора дивизия поради натрупани дългове.

Защитникът Иван Иванов и сръбският Партизан пък ще се изправят срещу белгийския шампион Генк. Партизан постигна категорична победа във втория кръг с 4:0 срещу Шкендия и на 99% ще играе в следващата фаза на турнира.

В Лига Европа Анортозис, който е ръководен от Мъри Стоилов, където играят и Станислав Ангелов, Димитър Иванков и бившия бъгларски национал Томашич ще сe изправи срещу победителя от сблъсъка Работнички (Македония)-Хувенес-Догана (Сан Марино). Но това ще стане само ако кипърският тим успее да преодолее Гагра (Грузия). Първият двубой завърши с 3:0 в полза на отбора на Стоилов.

Алания, където играе Иван Стоянов ще срещне победителя от мача Кашкемети (Унгария)- Актобе (Казахстан).

Тимът на Влади Стоянов Шериф трябва да победи Железничар (Босна и Херцеговина) за да стигне до трети кръг. Там ще срещнат победителя от двойката Макаби Тел Авив (Израел) и Хазар (Азейберджан). В първия двубой Шериф отстъпи с 0:1 като гост на босненския тим.

Газиантепспор на Ивелин Попов трябва да преодолее ФК Минск (Беларус) и ще се изправи срещу Легия Варшава (Полша) в третия кръг на ЛЕ. В първия двубоя в Беларус Попов и компания стигнаха до 1:1

Хайдук Сплит, където Красимир Балъков е старши треньор, ще играе срещу английския елитен Стоук Сити, който се класира за турнира благодарение на участието си на финала за ФА Къп.

Ето и целият жребий на всички отбори с българско участие:

Шампионска лига

Могрен/Литекс – Сконтро/Висла Краков

Твенте – Васлуй

Генк – Партизан/Шкендия

Лига Европа

Левски – Тирана/Спартак Търнава

Локомотив Сф/Металург Скопие – Шльонск/Дънди Юнайтед

Анортозис/Гагра – Работнички/Ховенес Догана

Алания – Кашкемети/Актобе

Шериф/Железничар – Макаби Тел Авив/Хазар

Газиантепспор/Минск – Легия Варшава

Хайдук Сплит – Стоук Сити

Водещи

Най-четени