Бърни Екълстоун очаква 19 състезания догодина 12.12 | 17:53

Продължават обаче преговорите за връщане на Турция в календара

От Константин Симидчийски

Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун изрази очаквания, че календарът за следващия сезон ще бъде съставен от само 19 състезания, но и добави, че не изключва евентуално завръщане на Турция сред домакините.

Календарът за 2013 година остана с 19 състезания, след като пропаднаха плановете за първо Гран при на територията на Ню Джърси. Мероприятието там би трябвало да се проведе през 2014 година.

Напоследък Истанбул изрази желание да се завърне в семейството на Формула 1, като продължават и преговорите в тази посока.

Вече бе съобщено, че организаторите на Гран при на Турция и Бърни Екълстоун са се договорили по условията, но последната дума има правителството на страната.

И въпреки, че около Ред Бул се зароди идеята за огранизиране на Гран при в Шпилберг, Бърни Екълстоун отрече подобни планове да са били дискутирани.

"Поне засега изглежда, че ще имаме 19 състезания догодина. Но не смятам, че това ще е голям проблем за Формула 1", посочи британецът.

Попитан относно възможността Шпилберг да приеме старт от Формула 1, Екълстоун добави, че не е разговарял с никого относно евентуално състезание на територията на Австрия.

"Не съм дискутирал този въпрос с никого", посочи той.

Най-четени