Бърни Екъстоун очаква Фетел да продължи с доминацията си 01.12 | 17:26

Поредните титли на Фетел са само началото на ера, подобна на тази на Михаел Шумахер с Ферари, когато той спечели пет поредни шампионата

От Краси Киров

Бърни Екълстоун заяви, че Себастиян Фетел е ценен за Формула 1, въпреки многото фенски оплаквания за скучен сезон.

Германецът спечели втората си поредна световна титла тази година, като доминираше както в квалификациите, така и в състезанията. Пилотът на Ред Бул завърши сезона с 392 точки, 122 повече от най-близкия му конкурент Дженсън Бътън.

"Формула 1 ще спечели от него", каза Екълстоун пред Sport Bild. "Себастиян е шампион на народа, шампион, на който хората могат да симпатизират".

Екълстоун смята, че поредните титли на Фетел са само началото на ера, подобна на тази на Михаел Шумахер с Ферари, когато той спечели пет поредни шампионата.

"От спортна гледна точка, той е на същата позиция, на която беше и Михаел Шумахер във Ферари. Той е най-добрият пилот, а на всичките му конкуренти им липсва комфорта, който си създаде Фетел" заяви Екълстоун.

"Не виждам причина той да не започне ера с Ред Бул, както Шумахер с Ферари от 2000 до 2004 г. Себастиян ще стане дори по-добър, защото много лесно се учи. Той е фаворитът за титлата през 2012, а съшо така и за 2013 и 2014 г.

Водещи

Най-четени