Бьо спечели в Оберхоф, българите с неубедително представяне 07.01 | 20:53

Клечеров най-предно класиран на 44-о място

От Методий Методиев

Тарйей Бьо от Норвегия направи ново силно каране за Световната купа по биатлон и през новата година. Водачът в генералното класиране спечели спринта на 10 километра в германския зимен център Оберхоф.

Бьо допусна само една грешка във втората си стрелба и спря хронометрите на време от 25:49,7 минути. Втори след него се нареди представителят на Германия Арнд Пфайфер, който остана на 16,7 секунди зад норвежеца също с 1 грешка в стрелбата. Трати остана Михал Шлезингер от Чехия, който беше безгрешен в стрелбите си, но остана на 20,7 секунди от победителя.

Основните конкуренти на Бьо за Световната купа Емил Хегле Свендсен и Оле Ейнар Бьорндален се провалиха в стрелбата си днес. Първият допусна три грешки и остана на осмо място, а вторият сбърка четири пъти и се нареди 22-и.

Михаил Клечеров бе най-добре представилият се българин на трасето. Той допусна само една грешка при стрелбата и остана на 44-о място с 2:52,9 минути изоставане от първия. Владимир Илиев се нареди 71-и с два пропуска и 3:44,7 минути изоставане, а Иван Златев остана на 91-о място.

Водещи

Най-четени