В Reuters впечатлени от разследването на МВР в БГ футбола 29.05 | 13:25

Агенцията е цитирала част от интервюто на вицепрезидента на БФС Атанас Фурнаджиев пред вестник „Меридиан Мач" по случая

От Краси Киров

Водещата световна информационна агенция Ройтерс обърна специално внимание на разследването, което Българският футболен съюз (БФС) е поръчало на Министерството на вътрешните работи (МВР) за 7 мача от първенството.

Ройтерс отбелязва, че един от тях е Локомотив (София) - ЦСКА и посочва, че "железничарите" са 4-кратни шампиони на България и са играли в родния елит през последните 61 години.

Именно с успеха 2:1 над "армейците" играчите, водени от Емил Велев, се спасиха от изпадане, пише в материала на Ройтерс.

Агенцията е цитирала част от интервюто на вицепрезидента на БФС Атанас Фурнаджиев пред вестник "Меридиан Мач" по случая.

"Локо (Сф) - ЦСКА е един от 7-те мачове в нашия списък. Информирали сме вътрешното министерство още преди началото му и сме го оставили да предприеме съответните мерки", каза Фурнаджиев, цитиран от Ройтерс.

"Нямаше много феърплей в мачовете на отборите, които се бореха за оцеляване, което е много жалко. Надявам се разследването на МВР да доведе до резултати, защото получихме много сигнали през последните години, но засега нищо не е разкрито", заяви още вицепрезидентът на БФС.

В БФС очакват именно тези, а евентуално и други мачове, да фигурират в списъка от УЕФА със съмнителни мачове. Той ще дойде вероятно в следващите 14 дни. В предишната листа от европейската централа имаше 16 двубоя от А група.

Сега ще се чака новия списък и БФС ще има готовност с детайлни доклади за някои от мачовете. Те ще бъдат преведени на английски език и ще са в готовност да бъдат изпратени в УЕФА, ако централата ги изиска.

Най-четени