В Азия искат оставки на най-високо ниво от ФИФА 24.06 | 09:41

Бивш азиатски шеф поиска оставките на целия изпълнителен комитет на ФИФА заради скандали с подкупи около Мохамед Бин Хамам и Джак Уорнър

От Краси Киров

Бившият генерален секретар на Азиатската футболна конфедерация Петер Велапан заяви, че Мохамед Бин Хамам не е единственият проблем на ФИФА и призова целият изпълнителен комитет да бъде уволнен в името на доброто на спорта.

Велепан, заемал висшия пост в периода 1978- 2007-ма година, сподели пред Associated Press, че обвиненият в корупция Бин Хамам трябва да се оттегли, за да не навреди допълнително на ФИФА, където и без това има много сериозни проблеми около подозренията за подкупи и уредени избори. Според него катарецът трябва да последва примера на Джак Уорнър, който напусна организацията в началото на седмицата.

"Цялата структура на ФИФА е изпълнена с корупция, от най-ниското регионално ниво, до самия връх. Най-добре за футбола би било, ако целият изпълнителен комитет на организацията напусне, защото само така ще може да се търси ново и чисто начало. А за бъдещето на футбола в Азия ще е добре ако Бин Хамам напусне и ни даде шанс да се съживим и очистим", каза Велапан.

"Катарецът трябваше да напусне още в първия момент, когато бе обвинен в корупция. Надявам се, че той ще последва Уорнър, ще се договори с ФИФА и ще може да си тръгне възможно най-скоро. Трябва всички корупционни схеми да се прекратят, защото те влияят много вредно на футбола в целия свят", добави той.

Водещи

Най-четени