В Англия: Лацио иска Бербатов за заместник на Клозе 22.10 | 13:18

Привличането на голмайстор е приоритет за италианския гранд през зимата

От Мариян Найденов

Лацио може да отправи изненадваща оферта за българския нападател на Фулъм Димитър Бербатов по време на януарския трансферен прозорец, твърди сайтът CaughtOffside.

Привличането на голмайстор е приоритет за италианския гранд през зимата, след като римските "орли" не успяха да си осигурят услугите на звездата на Галатасарай Бурак Йълмаз това лято.

Освен това Лацио търси заместник на ветерана Мирослав Клозе, за когото се смята, че ще напусне "Олимпико" на полусезона, като германецът е цел на Барселона и Арсенал, пише още CaughtOffside.

32-годишният Бербатов премина във Фулъм от Манчестър Юнайтед миналото лято. В първия си сезон на "Крейвън Котидж" той отбеляза 15 гола за клуба, но през настоящата кампания българинът има едва две попадения - едно за Купата на Лигата срещу Евертън, а вчера той вкара и първия си гол в Премиършип през този сезон - за разгромната победа с 4:1 при гостуването на Кристъл Палас.

CaughtOffside припомня, че в кариерата си българският нападател е играл за големи клубове като Байер Леверкузен, Тотнъм и Манчестър Юнайтед, а преди да се присъедини към Фулъм е отказал оферти от Ювентус и Фиорентина.

Въпреки безспорния си талант Димитър Бербатов често е критикуван в Англия заради лежерното си поведение на терена. Освен това едва ли му харесва перспективата за втора година да се бори да не изпадне от Висшата лига. При това положение той може и да предпочете да смени обстановката.

Кандидат за подписа на благоевградчанина през лятото бе Галатасарай, като се предполага, че ако той иска да напусне "Крейвън Котидж", то още отбори ще искат да си осигурят услугите му.

Според CaughtOffside обаче от Лацио да готови да предложат 5 милиона паунда за българина, с което да се превърнат във фаворит за привличането му, а и от Фулъм ще са доволни, защото ще си върнат парите, които платиха за Бербатов на Манчестър Юнайтед.

Водещи

Най-четени