В Англия: Юнайтед влиза в люта битка с ПСЖ за Кристиано Роналдо 30.04 | 12:45

Според британския таблоид "Сън", "червените дяволи" са готови да дадат 65 млн. паунда плюс Луис Нани, а ПСЖ готви дори по-добра оферта

От Мариян Найденов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е готов на всичко, за да си върне Кристиано Роналдо, твърди британският таблоид "Сън".

Изданието разкрива, че наскоро са имали разговори на високо ниво с основния си спонсор Найк, а тяхната цел е била започването ма акция по връщането на португалеца на "Олд Трафорд", в който клуб и спонсор да изготвят съвместна оферта.

Според информация на "Сън" "червените дяволи", които продадоха Роналдо на Реал Мадрид през 2009 г. за рекордните 80 млн. паунда, са да готови да предложат 65 млн. английски лири плюс сънародника му Нани, ако получат потвърждение от скаутите си в испанската столица, че Кристиано иска да напусне "кралския клуб".

Юнайтед обаче не е единственият отбор, който се интересува от португалеца, и ако искат да го привлекат, то "червените дяволи" трябва да влязат в люта битка с амбициозния тим на ПСЖ, който също много държи да има Роналдо в състава си, а и разполага с необходимите финансови аргументи.

Парижани на свой ред са се свързали с Реал, предлагайки солидна оферта за португалския национал. Това е довело до истинска паника в Юнайтед, където не са щастливи да имат толкова сериозен конкурент на трансферния пазар.

Според неназовани източници на "Сън", катарските собственици на ПСЖ да готови да извадят 80 милиона паунда за Роналдо - точно толкова, колкото даде Реал за него преди 4 години.

Освен това френският гранд е в състояние да надцака всяка оферта на Юнайтед за заплатата на голмайстора, като на "Олд Трафорд" са готови да предложат на португалеца 250 000 паунда на седмица - колкото взема най-скъпо платеният футболист на "червените дяволи" в момента - Уейн Рууни. Отделно от това, от Найк също могат да предложат на Роналдо допълнителни бонуси, ако той се съгласи да се върне в Манчестър.

Кристиано Роналдо все още не е подписал нов договор с Реал, но преди няколко дни президентът на "кралския клуб" Флорентино Перес бе категоричен, че реализатор номер 1 на отбора в последните 4 сезона ще поднови контракта си и ще остане на "Сантяго Бербабеу".

Какво ще бъде бъдещето на Роналдо ще стане ясно скоро, а дотогава единственото сигурно нещо е, че този, който иска да го има, ще трябва да приготви сериозна сума пари, за да си осигури услугите на 28-годишния таран.

Водещи

Най-четени