В Англия искат да бойкотират Мондиал 2018 17.11 | 15:11

Бивш шеф на футбола в страната иска промени във ФИФА

От iNews

Бивш шеф на Футболната асоциация на Англия предложи УЕФА и европейските държави да бойкотират Мондиал 2018, ако ФИФА не направи реформи в управлението си.

Дейвид Бърнстейн, който беше главен ръководител на ФА в периода 2011-2013 година, призова за обединение на целия европейски футбол срещу противоречията, заобикалящи световната футболна централа около избора на домакини на световните първенства през 2018 и 2022 година.

В интервю пред Би Би Си Бърнстейн заяви, че ФИФА е "тоталитарна". Според него решението Мондиал 2022 да бъде организиран от Катар е като приказката "Алиса в страната на чудесата" в спорта.

"Само Англия няма как да окаже необходимото влияние. Англия заедно с УЕФА трябва да опита да повлияе на решението на ФИФА. За да има има резултат, трябва да се допусне и евентуално неучастие от страна на европейските държави на следващото световно първенство. Във ФИФА трябва да има реформи, включително и (президента) Сеп Блатер. Той не трябва да остава за пети мандат.

Ако бях в ФА сега, щях да направя всичко възможно, за да накарам останалите членове на УЕФА да последват този път. Звучи драстично, но всичко продължава с години. Ситуацията става все по-лоша. В УЕФА има 54 държави. Германия, Испания, Италия, Холандия и Франция са много силни. Те трябва да използват своето влияние", заяви Бърнстейн.

Най-четени