В Англия обмислят бъдещето на Фабио Капело 08.02 | 12:45

Днес италианският специалист ще се срещне с шефовете си по повод скандалното отнемане на капитанската лента на Джон Тери

От Краси Киров

Мениджърът на английския национален отбор Фабио Капело ще се срещне днес с шефовете си от Футболната асоциация по повод изказванията му в последните дни.

В края на миналата седмица от ФА решиха да отнемат капитанската лента на Джон Тери в националния тим, като това решение бе взето борда на асоциацията и лично шефа Дейвид Бърнстайн е уведомил по телефона защитника на Челси.

Това вбеси Капело, тъй като той разбра всичко от медиите. Италианският специалист има сериозна репутация и нападна това решение на ФА. Капело защити Джон Тери като заяви открито, че защитника е невинен до доказване на противното.

Очаква се днес Дейвид Бърнстайн и Фабио Капело да се срещнат и според някои медии ако италианецът упорства може да се раздели с поста си преди Евро 2012.

Футболната асоциация на Англия много често играе ролята на недосегаема институция. По информации на Telegraph Бърнстайн има подкрепата на останалите членове на борда на директорите. Това означава, че от ФА ще се опитат за затворят устата на Капелo, а ако той откаже да се подчини тогава може да бъде уволнен.

Иначе лентата на Тери бе отнета заради това, че защитника е разследван от полицията за расистки скандал с брата на Ри о Фърдинант - Антон Фърдинанд.

Oчакваше се капитанската лента да отиде именно в Рио, но той след това каза, че не иска да носи лентата. Изобщо както обикновено в Англия сами си правят проблеми и скандали преди голямо първенство. Преди ЮАР 2010 отново Джон Тери бе забъркан в скандал след като медиите разкриха, че имал връзка с жената на своя съотборник Уейн Бридж. Тогава за първи път отнеха капитанската лента на Тери.

Водещи

Най-четени