В Банско откриха комплекс за колоездене 12.09 | 16:11

Новият спортен комплекс се казва "SKILL DIRT BIKE PARK"

От Краси Киров

В Банско официално бе открит първият в общината спортен комплекс за колоездене SKILL DIRT BIKE PARK, съобщиха от общинската управа. Щастлив съм, че в града ни вече има и съоръжения за колоездачи, каза по този повод за БТА кметът на общината Александър Краваров.

Трасетата са направени по-най добрия начин и съм сигурен, че любителите на колоезденето ще бъдат доволни и с радост ще ги използват. Новият спортен комплекс е разположен в градския парк на Банско. Той е изграден по идея на англичанина Джеймс Хюз, който от години живее в Банско, женен е за банскалийка и има хотел в Банско.

Съоръжението е построено с помощта на фирмата DRAG Bicycles и община Банско. В продължение на един месец доброволци от цяла България са се включили в изграждането на трасетата и местата за скокове и атракции, по които колоездачите преминават.

Идеята на Джеймс Хюз е този парк да бъде първа стъпка към създаването на комплекс за изпитания и изяви не само на колоездачите, но и за любителите на алпийските спортове и катеренето. За момента това е най-големият DIRT BIKE PARK в България, а интересът на младите колоездачи е огромен.

Според Джеймс Хюз този все по-популярен вид колоездене възпитава много ценни качества в децата. Като консултант по проекта е бил ангажиран известният специалист Диди Шнайдер, който е участвал в проектирането на много подобни комплекси в Европа.

Паркът ще бъде отворен целогодишно със свободен достъп за всички любители на колоезденето. Неговите стопани предвиждат провеждането и на няколко състезания, а също така и обучение за всички желаещи да практикуват този вид спорт. Очакваме банскалии да подкрепят инициативата ни и да станат едни от най-добрите байкъри, както са и едни от най-добрите скиори, коментира изпълнителният директор на DRAG Bicycles Драгомир Кузов.

Кметът на община Банско допълни, че подобни съоръжения за колоездене се предвижда да има и в бъдещия голям спортен комплекс, който се предвижда да се изгради между Банско и село Баня, с терени за футбол, тенис,плуване и други спортове.

Водещи

Най-четени