В Германия искат от ФИФА да разследва Катар'2022 01.06 | 12:15

Президентът на германската футболна федерация иска от ФИФА задължително разследване на съмненията за корупция около домакинството на Мондиал'2022

От Краси Киров

Президентът и на немската футболна федерация Тео Цванцигер изрази мнение, че ФИФА задължително трябва да разследва скандалните разкрития около кандидатурата на Катар за домакинство на Мондиал 2022.

Азиатската страна спечели гласуването през ноември, но след това около случая се завъртя един от най-шумните скандали за корупция около ФИФА. Според Цванцигер ситуацията е недопустима и се нуждае от незабавно разследване.

Пред германска телевизия той сподели: "Има голямо недоверие, което не може да бъде пренебрегнато и трябва да разберем, че да дадем Мондиала на тази страна при тези обстоятелства е недопустимо и трябва наново да се разследва".

Сеп Блатер ще бъде без противник в днешния вот за президент на ФИФА, след като опонентът му Мохамед Бин Хамам оттгегли кандидатурата си, заради обвинения в подкуп и намеса на Комисията по етика.

Както е известно, главният секретар на ФИФА Джером Валке разкри свой имейл към вицепрезидента Уорнър относно "купеното" домакинство на Катар. По-късно самият той уточни, че е имал предвид не подкупи, а финансова стабилност на азиатците, която им е помогнала да спечелят вота.

Водещи

Най-четени