В Испания обвиняват Лео Меси в укриване на данъци 12.06 | 18:09

Звездата твърди, че няма представа за обвиненията

От Краси Киров

Суперзвездата на световния футбол и абсолютен лидер на Барселона Лионел Меси е изправен пред много сериозно обвинение от данъчните служби в Испания, предават световните агенции.

Според информация на "Ройтерс", Лео и неговият баща са укрили над 4 милиона евро данъци от испанските власти.

Футболист №1 на планетата за последните 4 години и Хорге Меси са подавали фалшиви документи за данъчните си извлечения в продължение на 4 години - от 2006 до 2009 години включително, разкрива говорител от прокуратурата в Каталуния.

Меси е един от най-добре платените футболисти, а и спортисти в света, след като получва над 20 милиона долара на сезон само от заплатата си в Барселона. Освен това той печели и над 21 милиона от същата валута благодарение на спонсори и т.н.

Малко след като информациите се разпространиха по целия свят, в официалният Фейсбук на Лео Меси излезе съобщение, което гласи:

"Току-що разбрахме от медиите за становището на испанските данъчни служби, че сме укривали данъци. Изненадани сме от тези новини, защото никога не сме нарушавали законите.

"Винаги сме попълвали данъчните си извлечения, следвайки съветите и препоръките на нашите данъчни консултанти, които ще се заемат с това да изяснят бързо възникналото недоразумение", сподели Меси пред феновете си във Фейсбук.

Ръководството на Барселона пък все още не е излязло с официално становище по темата. Очаква се повече яснота по случая да има в близките дни.

Водещи

Най-четени