В Испания са най-добрите реализатори до момента 10.10 | 08:40

Само Ла Лига може да се похвали с убийствено трио на върха на реализаторската си класация - колумбийският тигър Радамел Фалкао, португалският вълк Кристиано Роналдо и аржентинският магьосник Лионел Меси - всички те имат по 8 гола до момента

От Мариян Найденов

Испанската Примера дивисион отново излъчва най-добрите голмайстори в големите европейски първенства до момента след изиграването на 7 кръга от новия сезон. От топ 5 шампионатите единствено френската Лига 1 е излъчила един кръг повече в програмата си преди паузата за световните квалификации.

Само Ла Лига може да се похвали с убийствено трио на върха на реализаторската си класация - колумбийският тигър Радамел Фалкао, португалският вълк Кристиано Роналдо и аржентинският магьосник Лионел Меси - всички те имат по 8 гола до момента.

Ето малко факти за страшилищата за вратарите в Испания:

От тримата само Меси има гол от пряк свободен удар - срещу Реал Мадрид в "Ел Класико".

От тримата Фалкао е с най-много голове от дузпи - 4. Роналдо е с 3, а Меси - с 1.

От тримата само Меси не е вкарвал с глава или с десен крак.

От тримата Фалкао е играчът с най-малко участия до момента - той е играл само в 6 двубоя.

От тримата Фалкао е вкарвал в най-много мачове - в 5, докато Роналдо и Меси - в 4.

Никъде в топ 5 на Европа триото на върха не е реализирало впечатляващите 24 гола, а още повече, че само във Франция има нападател със статистика повече попадения от изиграни мачове.

Златан Ибрахимович е на върха в Лига 1 с 9 гола в 8 мача, след като заби поредните си шедьоври за Пари Сен-Жермен в дербито с Олимпик Марсилия. Ибракадабра води пред Бен Йедер от Тулуза, който има 5 гола и пред Хелифа от Евиан Тонон Гаяр, който е с 4.

В английското първенство водач при реализаторите е нападателят на Нюкасъл Демба Ба, който има 6 попадения за 7 кръга. След него се нареждат по-комерсиалните Робин ван Перси от Манчестър Юнайтед и Луис Суарес от Ливърпул с 5. Интересното е, че новите попълнения на Съндърланд и Суонси Стивън Флечър и Мичу също имат по 5 гола за доста по-скромните си отбори.

В Серия А водачът в класацията за "capo canonieri" е Единсон Кавани с 6 гола след 7-ия кръг. Той има 1 повече от възродения Алберто Джилардино в Болоня и Мирослав Клозе, който започна да бележи за Лацио.

В Бундеслигата положението е следното: на първо място е новото острие на Байерн Марио Манджукич с 6 попадения, а цели шестима души имат 4 гола и делят второто място. Това са Томас Мюлер, Сон, Марко Ройс, Дани Шаин, Щефан Кислинг и Александер Майер.

Водещи

Най-четени