В Италия: Ники Михайлов отива във Верона за 1 година 05.08 | 12:47

Според медиите на Ботуша трансферът ще бъде обявен днес официално

От Краси Киров

Българският национален вратар Николай Михайлов почти сигурно ще изиграе следващия сезон във италианската Серия А.

Изпълнителният директор на Верона Шон Солиано потвърди преди италианското издание Gazzetta dello sport, че стражът на Твенте ще премине в отбора под наем за една година.

Също така Верона ще има клауза за откупуването на футболиста след изтичане на едногодишното споразумение. Очаква се съвсем скоро трансфера да бъде обявен официално, като в момента се преговарят последните детайло по споразумението.

Интересното е, че договорът на Николай Михайлов изтича догодина. В Италия пък много често използват задължителна клауза за откупуването на правата на футболист след изтичането на наема.

iNews припомня, че според сръбските медии пък Иван Иванов е много близко до трансфер във Верона. Така двамата национали могат да се съберат в града на Ромео и Жулиета. Днес трябва да стане ясна съдбата на защитника на Партизан.

Името на 25-годишния страж на националния ни отбор бе свързвано с още няколко отбора от Серия А това лято - Фиорентина, Сасуоло и Торино, както и тимове от Англия и Германия. Ники Михайлов дори не искаше да започне подготовка с Твенте в началото за да уреди трансфера си и това предизвика малък конфликт с ръководството на отбора.

Ако трансферът се превърне във факт, Николай Михайлов ще стане вторият българин, обличал фланелката на Верона, след като през миналия сезон там игра Валери Божинов - под наем от Спортинг (Лисабон).

Водещи

Най-четени