В Италия възмутени от скандала с нелегални залози 01.06 | 18:43

"Отвратително", бе краткият коментар на Андреа Пирло по повод на разкритията

От Мариян Найденов

Шок, изненада и желание за повече информация заля италианските футболни лица, след като по-рано през деня стана ясно, че бившият национал на "скуадра адзура" Джузепе Синьори е поставен под домашен арест, заради нелегални залози.

Бившият капитан на Лацио и голмайстор на Серия А е част от 16-мата арестувани професионални и непрофесионални играчи от Серия Б и Лега Про, които са подсъдими за уговаряне на футболни срещи от долните дивизии. Съдът в Кремона бе инициатор на акцията, след като местният Кремонезе е един от главните действащи лица в цялата схема от манипулация на двубои.

"Отвратително", бе краткият коментар на Андреа Пирло по повод на разкритията.

"Да не бързаме с обвиненията", лаконично се изказа вратаря на Ювентус Джанлуиджи Буфон.

"Не знаем много, но ако наистина на играчи са давани медикаменти, които да влошат представянето им, това е отвратително", добави друг играч на Ювентус - Алесандро Матри.

Генералният директор на италианската футболна асоциация Антонело Валентини сподели, че е поискал да бъде проведено федерално разследване по случая.

"Италианският футбол отново се завръща към онези грозни и тъмни периоди от историята си. Надявам се да излезем от ситуацията много бързо", заяви президентът на Асоциацията на футболистите в Италия Дамано Томази.

"Не за първи път чувам за подобни напитки, които влошават състоянието на футболистите. Такива слухове имаше и през 70-80-те години. Определено е странно и любопитно", завърши Томази.

Водещи

Най-четени