В Комисията по етика към ФИФА искат промени в институцията 31.05 | 13:45

Лес Мъри смята, че световната централа е прекалено политически настроена и решенията се взимат на базата на политически мотиви

От Краси Киров

Един от членовете на Комисията по етика на ФИФА - Лес Мъри, който бе част от решението да отстранят от борда кандидата за президент Мохамед Бин Хамам, заяви, че са нужни реформи в институцията.

Австралиецът Мъри, заедно с още 12 членове на Комисията, отстраниха не само азиатския шеф на футбола, но и Джак Уорнър в неделя, заради обвинения в даване на подкупи.

Бин Хамам трябваше да се изправи срещу Блатер в гласуването за президент на ФИФА на първи юни, но той самият оттегли кандидатурата си, въпреки че и без това се очакваше постът да не смени притежателя си.

"Мисля, че реформата трябва да бъде много сериозна", сподели Мъри пред Sunday Morning Herald. "Освен структурна, най-добре ще е тя да бъде и конституционална. В момента ФИФА е прекалено политически построена. Решенията се взимат на базата на политически мотиви, което не е добре за никоя организация. Това просто трябва да се промени."

След като остана без противник на изборите утре, Блатер автоматично ще получи още един мандат като президент - позиция, която заема от 1998-ма година.

Водещи

Най-четени