В Левски се чувстват фаворити срещу ЦСКА 16.10 | 12:27

Христо Йовов е убеден, че феновете ще се обединят за предстоящите дербита с ЦСКА

От Краси Киров

Новият спортен директор в Левски Христо Йовов заяви уверено, че жребият за Купата на България не е тежък.

Както е известно Левски се падна с ЦСКА на 1/8 финалите като двата родни гранда ще зарадват запалянковците с два мача през ноември месец освен Вечното дерби от шампионата този уикенд. Според Йовов обаче именно Левски е фаворит в този сблъсък:

"Жребият не е тежък. Ще има заряд. Трябва да се срещаме с такива отбори. Ще има поводи за радост, празници. Вярвам, че и феновете се радват на този жребий. Гледаме напред," заяви Йовов.

"Няма да гледаме в миналото и да делим феновете. Всички сме Левски. Това дерби ще бъде стъпка към обединението," добави Йовов.

"Поздравявам националния отбор и треньора за това, което направиха. Важното е, че се появи искрата отново. Ние сме футболна държава и го показахме. Нашите цели са да се придвижим напред в първенството и да продължим за Купата. Ние сме фаворити, но стил и игра не се гради за два мача," завърши Йовов.

В същото време членът на Управителния съвет на ЦСКА Иво Котев остана спокоен при новината за съперника, като каза, че в такъв мач не може да се говори за фаворит.

"Такъв е жребият и ние го приемаме. Няма как да говорим за фаворит в този мач", коментира Котев.

"Трудно е да се каже дали това, че сме домакини в първия мач е предимство или не. Има много фактори, които ще окажат своето влияние", добави членът на УС на ЦСКА.

"Срещаме Левски още два пъти до края на годината, освен сега в събота. Отборът ще бъде готов за дербитата", завърши Иво Котев.

Водещи