В Ред Бул са притеснени, че Мерцедес готви нещо неочаквано 17.02 | 09:32

Главният технически директор на Ред Бул Ейдриън Нюи смята, че от Мерцедес умишлено бавят представянето на новия си болид, защото искат да скрият нещо от останалите отбори

От Мариян Найденов

Главният технически директор на Ред Бул Рейсинг Ейдриън Нюи смята, че от Мерцедес умишлено бавят представянето на новия болид, защото искат да скрият нещо от останалите отбори.

Новата машина на Мерцедес W03 ще бъде показана на 21-ви февруари, когато са насрочени и вторите предсезонни тестове в Барселона.

От тима заявиха, че са направили компромис между времето, което се изисква за подготовката на новия болид и километрите, които трябва да навъртяни по време на тестовете.

Но до началото на сезона остават само два теста и Нюи вярва, че конкурентите се опитват да прикрият нововъведенията в своята кола.

"Мисля си, че Мерцедес искат да скрият нещо от останалите тимове. Трябва да е нещо, което не може да бъде копирано бързо. В противен случай нямаше да се опитват толкова упорито да запазят тайната си", сподели техническият директор на Ред Бул пред вестник Sport Bild.

През 2009-та година от Мерцедес, които тогава носеха името Браун, действаха по подобен начин. Тогава те участваха само в последните два теста преди началото на сезона, като показаха кола с двоен дифузьор, която им донесе титлите при пилотите и при конструкторите същата година.

Ейдриън Нюи не е единственият, който има подозрения, относно действията на Мерцедес. Консултантът на Ред Бул Хелмут Марко също смята, че конкурентите им ще покажат някоя неочаквана иновация.

"Изглежда, че подготвят нещо специално в предната част на болида", сподели Марко.

Тестовете в Барселона започват на 21-ви февруари.

Водещи