Вавринка още не вярва, че е спечелил титлата 26.01 | 14:31

ШАмпионът няма търпение да види дъщеричката си

От Иво Вецев

Новият шампион на Australian Open Станислав Вавринка беше изключително щастлив от победата си над световния №1 Рафаел Надал на финала на турнира, което донесе първа титла от Големия Шлем на Stan the Man.

Благодарение на успеха си швейцарският тенисист ще се издигне до №3 в световната ранглиста, като ще изостава само от Рафаел Надал и Новак Джокович, докато испанецът успя да увеличи значително преднината си, класирайки се за финала.

НАграденият от Пийт Сампрас шампион поздрави Рафа, след което сподели, че никога не е мечтал да бъде шампион на който и да е от турнирите от голямата четворка.

"Поздравявам Рафа - той е голям шампион и за мен винаги е удоволствие, когато играя срещу него. Дано болките в гърба не са сериозно и скоро да се възстановиш. Радвам се, че се върна като №1 в света", каза Вавринка на Надал, с когото са добри приятели извън корта.

"Много плаках след миналия шампионат тук - имах луд мач, който загубих. Сега не знам дали не сънувам още, но явно ще разбера утре сутринта. Не съм и мечтал да съм шампион в турнир от Големия шлем.

Искам да благодаря на Северин Люти и на целия ми екип. Трябва да поздравя двама много специални души - съпругата и дъщеря ми. Нямам търпение да ги видя", сподели през сълзи новият шампион.

Водещи

Най-четени