Валентино Роси триумфира на "Асен" след 3-годишна суша 29.06 | 17:45

За италианеца това бе първи успех след завръщането му в тима на Ямаха в началото на този сезон

От Мариян Найденов

Седемкратният световен шампион в MotoGP Валентино Роси бе най-бърз в състезанието за Голямата награда на Холандия на пистата "Асен". За италианеца това бе първи успех след завръщането му в тима на Ямаха в началото на този сезон.

Доктора прекара два противоречиви сезона в отбора на Дукати, но вместо да намери ново предизвикателство, престоят на Роси бе съпътстван с лоши класирания, като той нито веднъж не успя да спечели състезание.

Италианецът не познаваше вкуса на победата от близо три години насам, като последният му триумф бе в Гран при на Малайзия през 2010 година.

Доктора не остави никакви шансове на конкурентите си на пистата "Асен", като водеше уверено почти през цялото време и заслужено се поздрави с успеха.

Втори се нареди Марк Маркес (Хонда), а последното място на подиума остана за състезателя на Тек 3 Ямаха Кал Кръчлоу.

Четвърти финишира Дани Педроса, а световният шампион Хорхе Лоренсо показа чудеса от героизъм, след като счупи ключица на тренировката в четвъртък, завършвайки на пето място, с което поведе в генералното класиране при пилотите.

На шеста позиция се нареди Щефан Брадъл (ЛРС Хонда), седми остана Алваро Баутиста (Грезини Хонда), а топ 10 допълниха Алекс Еспаргаро (Аспар Априля), Брадли Смит (Тек 3 Ямаха) и Андреа Довициозо (Дукати).

Водещи

Най-четени